Drumband


Een van de twee onderdelen van de Koninklijk Erkende Harmonie Oude Post ‘s-Hertogenbosch is de drumband. Ze spelen in de Eerste afdeling. De drumband heeft een ledenaantal van circa 15 personen. Het jongste drumbandlid is twintig jaar jong, het oudste lid is een 60 plusser. Een zeer gemêleerd gezelschap dus waarin de jongste leden intern worden opgeleid, maar waar vooral ook samen met de gevorderde leden samen gemusiceerd wordt.

Drumband

Het geheel staat onder leiding van instructeur Bert Kluytmans. De drumband verzorgt optredens samen met het harmonieorkest, maar u kunt ze ook zelfstandig tegenkomen op bijvoorbeeld slagwerkfestivals.
Het repertoire van de drumband bestaat grof weg uit 2 delen. Marcherende werken en concertwerken. De marcherende werken worden gebruikt op straat tijdens serenades en streetparades om het harmonieorkest voor te gaan, en te ondersteunen. Teven maakt de drumband enkele marswerken samen met het harmonieorkest.

Het concertrepertoire is zeer uitgebreid en bevat werken in verschillende maatsoorten, stijlen en tempo’s. Het instrumentarium van de drumband bestaat uit scherpe trommen, tenortrommen, timtoms, bekkens, bongo’s, conga’s en een bas drum. Dit aangevuld met diverse effect instrumenten.

Interesse

Mocht je eens willen komen luisteren of misschien meespelen, kom dan gerust eens langs tijdens een van onze repetities in onze repetitieruimte in Wijkcentrum de Stolp aan de Rijnstraat 497 te ‘s-Hertogenbosch. De drumband repeteert hier elke maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur.

Je bent van harte welkom, maar neem eerst even contact op met een van onze bestuursleden.

keh 2