Harmonie orkest


Muziekvereniging Harmonie Oude Post is opgericht in 1923 als onderdeel van de personeelsvereniging van PTT. Na bijna een eeuw van samenwerking zijn de wegen van de harmonie en TNT Post in 2010 gescheiden en zijn wij als zelfstandige Harmonie verder gegaan. De vereniging bestaat uit twee onderdelen; namelijk het harmonieorkest én de drumband.

Leden Harmonieorkest én Drumband

De vereniging bestaat uit 56 leden met allemaal een grote passie voor muziek. Alle leden van de harmonie en drumband komen uit  ‘s-Hertogenbosch en omstreken.

Activiteiten & Muziek

Harmonie Oude Post kenmerkt zich door een muzikale balans, welke is terug te vinden in onze muziekkeuze én de invulling van onze activiteiten. De muziek is zeer divers en varieert van lichte en makkelijk in het gehoor liggende muziek tot aan serieuze harmonieuze stukken. Dit zorgt ervoor dat de leden de ruimte krijgen om op het ene moment ontspannen muziek te maken, terwijl zij op andere momenten muzikaal enorm worden uitgedaagd! Met deze invulling houden wij onze concerten ook verrassend voor het publiek.

Onze vereniging verzorgt 10 tot 12 optredens per jaar. Zo ziet het Bossche publiek ons in het voorjaar op straat marcheren bij onder andere de intocht van de Bossche Avond4Daagse en eens in de twee jaar tijdens de Taptoe. Daarnaast spelen wij op het Kerkpleintje voor het Prins Bernard Cultuurfonds en jaarlijks zijn we zichtbaar tijdens HOP op Pad op verschillende locaties in de stad. Ook zijn wij ambassadeur van muziek buiten onze stad. Jaarlijks organiseren wij een uitwisseling met een collega orkest en iedere twee jaar bezoeken wij de Belgische zusterstad Leuven voor een concert in het gemeentehuis.

Dirigent

Sinds 2022 staat Hugo Verweij als dirigent voor ons harmonieorkest. Momenteel is Hugo, naast dirigent van Harmonie Oude Post, verbonden als docent groot koper aan Muziekgebouw Goeree-Overflakkee en werkt hij als adviseur voor het programma Cultuurhelden te Delft.

Mocht je eens willen komen luisteren of misschien meespelen, kom dan gerust eens langs tijdens een van onze repetities in onze repetitieruimte in Wijkcentrum de Stolp aan de Rijnstraat 497 te ‘s-Hertogenbosch.

Het orkest repeteert hier elke maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Je bent van harte welkom, maar neem eerst even contact op met een van onze bestuursleden.