Doe-dag Harmonie Oude Post


Zaterdag 13 mei hebben we ons maatschappelijk ingezet voor bewoners bij ons in de Aawijk.
‘s Ochtends hebben we de handen uit de mouwen gestoken en hebben diverse klussen gedaan op Zorg- en Kinderboerderij Stichting De Oosterhoeve. Bewoners van verzorgingstehuis Eemwijk kwamen gezellig langs voor een uitje op de boerderij en werden mede begeleid door leden van ons. Na een lekkere lunch bij Eemwijk hebben we de bewoners aldaar getrakteerd op een drievoudig concert: koperensemble, klarinet + fluit kwartet en een saxofoon kwartet. Dit alles onder het motto ‘Verbinden in de (Aa-)wijk’ en ‘Wie jarig is trakteert!’.

‘s Ochtends werden we vol enthousiasme welkom geheten door de beheerster van De Oosterhoeve Anja. Haar introductie en rondleiding benadrukte het maatschappelijk nut van deze mooie ontmoetingsplek die wij mochten helpen onderhouden. Vervolgens was het tijd voor ons om aan de slag te gaan. Iedereen had van tevoren zijn/haar voorkeur qua klus kunnen opgeven, er wat voor ieder wat wils. In groepjes is er hard gewerkt, in goede sfeer! Na een paar uurtjes zagen de perkjes van de kaboutertuin er weer netjes uit, stonden kabouters er weer opgefrist en levendig bij, was het terras aangeveegd, hadden planten in de moes- en vlindertuin weer ruimte om te groeien en te bloeien, was een hekje gerepareerd en had een trapje een verfbeurt gekregen en lagen nieuwe treden klaar om weer veilig te kunnen betreden. Daarnaast had de stoet bewoners van Eemwijk, vol blije gezichten, gezellige babbels en vrolijke liedjes, zich duidelijk vermaakt. De prachtig zonnige dag maakte het helemaal af!

Na weer op krachten te zijn gekomen met de lunch, hebben we enigszins buiten onze comfortzone, maar vol dapperheid muziek gemaakt in drie ensembles. De bewoners genoten zichtbaar en klapten, deinden en zongen gezellig mee. Onder het genot van een afsluitend drankje op het terras keken we tot slot gezamenlijk terug op een zeer voldane, dankbare dag!

De dag werd mede mogelijk gemaakt door Stichting 1184, die ons heel fijn gesponsord heeft door klusmaterialen, lunch en versnaperingen te financieren! Daarnaast dank aan Eric (Galant, onderdeel van Farent) die ons in contact heeft gebracht met Eemwijk, Stichting De Oosterhoeve en Stichting 1184, Anja (beheerster Oosterhoeve) en Annemijn en Jenneke (welzijnsmedewerkers Eemwijk).